Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
26 NİSAN Cuma 19:27
Advert

Kandıra’da Atatürk Haftası kutlaması

Sivil toplum kuruluşlarından Ata'ya anma programı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-11-2022 15:23
Kandıra’da Atatürk Haftası kutlaması

Kandıra’da Atatürk Haftası kutlaması

Atatürk Haftası’ nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşları etkinlik gerçekleştirdi. Kandıra Yelken Sineması nda gerçekleştirilen etkinlikte  Gezi Araştırmacısı, şair ve yazar Dursun Özden ile söyleşi yapıldı.

Atatürk ve Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bizkandırayız Platformu adına Aygün Aynagöz program hakkında bilgi verdi. Program Akçakoca İlkokulu öğrencilerinin Misket Oyunu ile devam etti. Zeynel Güleçyüz hocanın öğrencileri başarılı performansları ile seyircilerden bol alkış aldılar. Akçakoca okulu öğrencilerinden Hikmet Hamza Güdük Kandıra isimli şiiri okudular.

Ebru Çetiner’ in Dursun Özden’ in biyografisini okumasını, Konuşmacı Dursun Özden’in yaklaşık kırk beş dakika süren gezdiği ülkelerdeki Atatürk ün bıraktığı izleri ve karşılaştığı Atatürk ile ilgili anılarını aktarması izledi. Katılımcıların çeşitli sorularını cevaplayan Özden’ in ardından programa Tasvire Hurşit Güneş İlkokulu öğrencisi Alisa Akşit’in Atatürk ün sevdiği parçalardan sunduğu bir bölüm ile devam edildi.

Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Arslan’ ın Atatürk şiiri, Sabahat ve Cem Ulutaş çiftinin Karayılan Destanını okumasının ardından A.D.D Kandıra Şube Başkanı Zaliha Yalçıntuğ ‘un okuduğu şiir seyircilerin coşkulu alkışları ile karşılandı. A.D.D Kandıra Şubesi Başkanı Zaliha Yalçıntuğ Söyleşiyi gerçekleştiren Dursun Özden ve programı düzenleyen Aygün Aynagöz e plaket verdi.

Dursun Özden’e plaketi Bizkandırayız Platformu adına Aygün Aynagöz,  A.D.D. Başkanı Zaliha Yalçıntuğ, Ç.Y.D.D. Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Kocaeli Kandıralılar Dernek Başkanı Sinan Yolcu, Genç Kandıralılar Dernek Başkanı Nurullah Özer, Kandıraspor Başkanı Hüseyin Akın, Kandıra Gençlerbirliği Başkanı Tansu Okan ve Kandıra Koşu Ve Bisiklet grubu adına Cem Ulutaş ile birlikte takdim etti.

Aynı zaman da İsmail Sarıca nın İçinde Kandıra Geçen Yazılar adlı kitabı da Dursun Özden e hediye edildi. Atatürk ü anma etkinliği çekilen hatıra fotoğrafı ve Dursun Özden in kitaplarını imzalaması ile tamamlandı.

Etkinliğe, Kandıra eski Belediye Başkanı Ecz. İsmail Genç ve eşi, Kandıra Belediye Meclis Üyesi Birten Kaya, Akçakoca İlkokulu Müdürü Mustafa Koçak, Askerlik şubesi Başkanı Barış Bektaş ve eşi, Kocaeli Kandıralılar Derneği kurucularından Ahsen Okyar, T.H.K. Kandıra Şube Başkanı Vural Çevik, Manav Türkleri Fedarasyonundan Kadir Özdemir, Emekli öğretmen İpek Sümer, Hasan Tokgöz, Rıfat Okan, Çölyak ve PKU Kandıra Temsilcisi Ayfer Kocatürk, Satranç Eğitmeni Mustafa Yıldız, Emekli Yarbay Salih Akyıldız, Nar Çiftliği sahipleri Nardane- Ahmet Kuşcu, Mimar Gürcan Yalçıntuğ, Hakan Saltık, Kandıraspor ve Kandıra Gençlerbirliği futbolcuları, Ömer Becerikli, Sertaç Tugay, Salih Horoz,  Gökçin-Ercan Yalçıntuğ, Aliye Erdoğmuş, Berna Erdim, CHP Kandıra eski ilçe başkanları Recep Şenol ve Volkan Bulgurcu, Nurşen Aynagöz, Mehmet Toker, İyi Parti Kandıra İlçe Yöneticileri Yaşar Akalın, Uğur Akalın, Rahmi Göztürk, Celil Sağlam ve çok sayıda öğrenci velisi hazır bulundu.

AdminAdmin

YORUMLAR