Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:49
Advert

Vali Yavuz’dan Kandıra’ya yakın ilgi

Vali yavuz muhtarlarla bir araya geldi ve sel bölgesinde inceleme yaptı

YEREL GÜNDEM
Giriş Tarihi : 28-07-2023 09:27
Vali Yavuz’dan Kandıra’ya yakın ilgi

Vali Yavuz’dan Kandıra’ya yakın ilgi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kandıra İlçesi muhtarlarıyla değerlendirme toplantısında bir araya gelmesinin ardından, selden mağdur olan bölgelerde incelemelerde bulundu.

Kandıra Namazgah Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhtarlar buluşmasına; Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Kandıra Belediyesi Başkan Vekili İsmail Akalın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, il ve ilçe müdürleri, kurum yetkilileri, Kandıra ilçe muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda; İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Yeliz Ünsoy’un vakıf çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirmelerin olduğu bir sunum gerçekleştirdi.

Kocaeli AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan AFAD çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirmesi ile devam eden programda İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk Düzensiz Göç başta olmak üzere 2023 Yılı içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Toplantının ilimize ve ilçemize hayırlı olması temennilerinde bulunan Vali Seddar Yavuz muhtarlarımızdan mahallerindeki ihtiyaç ve sorunlarını dinleyip, bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek işlerinde kolaylıklar diledi.

Muhtarlar toplantısının ardından Vali Seddar Yavuz, Kandıra ilçesinde ekili alanı su basması sonucu tarımsal zarara uğrayan Akbal ve Lokmanlı mahallelerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Akbal Mahallesini sonrada Lokmanlı Mahallesini ziyaret eden Vali Yavuz, su basması sonucu zarar gören tarlalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Köylülerle bir araya gelen Vali Yavuz, devletin tüm kurumlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu, ilgili kurumların hasar tespit çalışmalarını sonuçlandırmasının ardından çiftçilerimize gerekli desteklerin verileceğini belirtti.

Bölgede bulunan köprü ve menfezlerde yapılması gereken iyileştirme çalışmaları konusunda talimatlar veren Vali Yavuz dolu ve aşırı yağışlar sonrasında ekili alanları zarar gören köylülere geçmiş olsun dileklerini iletti.

İncelemelerde Vali Seddar Yavuz’a Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Kandıra Belediye Başkan Vekili İsmail Akalın, Tarım ve Orman İl Müdür V. Levent Küçük, Tarım ve Orman İlçe Müdür ve yetkilileri ile Akbal Mahallesi Mahalle Muhtarı Nazmi Akın, Lokmalı Mahallesi Mahalle Muhtarı İrfan Özer eşlik ettiler.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR