Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
26 NİSAN Cuma 07:00
Advert

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı  adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 06-03-2023 22:47   Güncelleme : 06-03-2023 22:50
Millet ittifakının Cumhurbaşkanı  adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı  adayı Kemal Kılıçdaroğlu

İYİ Parti lideri Meral Akşenerin yeniden katıldığı kritik toplantı sonucu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile görüşmesinin ardından, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, DP lideri Gültekin Uysal, SP lideri Temel Karamollaoğlu cumhurbaşkanı adayının açıklanması gündemiyle Saadet Partisi Genel Merkez’inde bir araya geldi.

Karamollaoğlu, partisinin ev sahipliğinde düzenlenen “Liderler Buluşması”nın ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Saadet Partisi Genel Merkezi önünde açıklama yaptı.

Karamollaoğlu tarafından yapıla açıklama da, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı.

Parti genel başkanlarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, ‘’Bu sofra Halil İbrahim Sofrası’dır. Halil İbrahim Sofrası, komşusu açken tok yatmamaktır, Halil İbrahim Sofrası tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmemesidir. Halil İbrahim Sofrası, zulmün sona ermesi, hakkın, hukukun ve adaletin hakim kılınması demektir. Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. En büyük gayemiz Türkiye’yi bereketli, huzurlu ve neşeli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Biz Millet İttifakı olarak Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası üzerinde de mutabık kalmış bulunuyoruz’’ diyerek on bir maddelik bir mütabakat metninde mutabık kaldıklarını aktardı.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR