Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:08
Advert

Kandıra Kaymakamlığı uyarıyor…

Denize girmeyin deniliyorsa girmeyin

YEREL GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-07-2023 15:26   Güncelleme : 24-07-2023 15:32
Kandıra Kaymakamlığı uyarıyor…

Kandıra Kaymakamlığı uyarıyor…
Kandıra sahillerinde rüzgar ve olumsuz hava şartları nedeni ile zaman zaman denize girilmemesi uyarıları yapılarak, denize girmek yasaklanıyor. 


Karadeniz’de görülen, genellikle yoğun dalga ve rüzgârın etkisiyle meydana gelen “rip” akıntısının denizdeki can güvenliğini tehlikeye düşürebileceği veya düşürdüğü durumlarda, olumsuz hava şartlarının olduğu plajlarda denize girilmesi yasaklanıyor. Can kaybına sebep vermemek adına yapılan bu uygulama, yapılan bu kadar duyuru ve önleme rağmen vatandaşlar tarafından hala ciddiye alınmıyor.


Kandıra’da KOSKEM’in bulunduğu plajlarda cankurtaranlar, Kandıra Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sahil Güvenlik Ekipleri ve Belediye ekipleri can siperane bir şekilde boğulma olaylarının önüne geçmek için çalışsa da, maalesef boğulma vakalarının önüne geçilemiyor. Yasağa rağmen denize girenler, kuytu köşelerde, can kurtaran olmayan yerlerde denize girenler, duyurulara ve ikazlara aldırmayanlar boğulma riski ile karşı karşıya. 


Geçtiğimiz hafta sonu da yine ciğerlerimiz yandı. Uzunkum Plajında Ali Haydar K., Cebeci Plajında Muhammet Ali S’den acı haber geldi. Gencecik insanlar, daha hayatının baharında hayatını kaybetti. Bir kardeşimiz için ise iki gündür yapılan arama çalışmalarında sonuç alınamadı. Ailelerimizin Cebeci’de acılı bekleyişleri sürüyor. Dalgıçlar, Helikopter araması, tekne ve sahil güvenlik personelinin arama çalışmalarına rağmen gencimize henüz ulaşılamadı.


Lütfen uyarılara uyalım…
 

AdminAdmin

YORUMLAR