Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:00
Advert

KALİMDER’de 18. Pilav günü coşkusu

Kandıra Lisesi mezunları 18’inci pilav gününde buluştu.

YEREL GÜNDEM
Giriş Tarihi : 08-09-2023 10:10   Güncelleme : 08-09-2023 10:15
KALİMDER’de 18. Pilav günü coşkusu

KALİMDER’de 18. Pilav günü coşkusu

Kandıra Lisesi mezunları 18’inci pilav gününde buluştu.

Kandıra Lisesi Mezunları Derneği’nin 2005 yılında başlattığı Geleneksel Pilav Günü Etkinliği’nin 18’incisi gerçekleştirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın  okunması  ile başlayan program, bu yılki etkinliğin ev sahipliğini yapan yeni başkan Sertaç TUGAY’ın açılış konuşması ile devam etti.

Başkan Tugay; “Geleneksel hale gelmiş olan etkinliğimizin 18.sini, bu yıl Kandıra Belediyesi katkıları ile Namazgâh mesire alanında gerçekleştiriyoruz. Böylesine uzun soluklu ve ara vermeden devam eden mezunlar derneği pilav günü etkinliği sanıyorum ki Türkiye’de toplasan 10’u geçmez. Bunun bir parçası olmak, bizlere büyük mutluluk ve gurur veriyor. Görüyorum ki bundan tam 53 sene önce okulumuzdan mezun olmuş büyüklerim, şuan Cevdet Akın öğretmenleri ile birlikte burada özlem gideriyorlar. Ayrıca 35 yıl önce okulumuzda öğretmenlik yapmış ve Kandıra Lisesi’ndeki anılarını hala dün gibi hatırlayan öğretmenlerimiz aramızda. Hatta görüyorum ki, yine okulumuzdan mezun olmuş olan rahmetli babam ve rahmetli kayınpederimin öğretmenleri de aramızda. Ayrıca, hem okulumuzdan mezun olmuş, hem de sonrasında Eczacılık mesleğine başlamadan önce, kısa bir sürede olsa Fen Bilgisi derslerine giren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kandıra Şube Başkanı Eczacı Sevim Deren ablamız aramızda. Ve mezunlarımız, sizler de İstanbul’dan, İzmir’den, Konya’dan, Bandırma’dan, Türkiye’nin dört bir yanından çıkıp, etkinliğimize geldiniz. Bizlerde, siz mezunlarımız ve öğretmenlerimizin pilav günü etkinliğine bu ilgisi devam ettiği sürece, daha uzun yıllar bu geleneğimizi sürdürecek ve bizden sonraki nesillere aktarılması için elimizden geleni yapacağız. Son olarak, 18. Geleneksel pilav günü etkinliğimize olan desteklerinden ötürü Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan Bey ve ekibine teşekkür ediyorum. ” Dedi.

Program, yeni başkan Sertaç Tugay’ın, Kalimder’in kurucu başkanı olan Aygün Aynagöz’e, derneğin kuruluşu ve sonrasında yapmış olduğu katkıları için plaket takdimi ile devam etti.

Program’da; ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Konya’dan gelen Cebir öğretmeni Cevdet Akın, Foça’dan gelen Fen Bilgisi öğretmeni Emine Kiremitçi, Orhangazi’den gelen Fen Bilgisi öğretmeni Davut Yavuz, eski okul müdürlerinden merhum Süleyman Şengül’ün eşi Fatma Şengül, İzmit’ten gelen Türkçe öğretmeni Mehmet Bayrak, Sosyal Bilgiler öğretmeni Süleyman Bayram, Ayten Terzi ve eşi Sezai Terzi, Cebeci’den gelen Matematik öğretmeni Bekir Taşçı, Kandıra’da ikamet eden Edebiyat öğretmeni İpek Sümer, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve eski okul müdürü Hasan Tokgöz, mezun etmiş oldukları eski öğrencilerinin ellerinden teşekkür belgelerini aldılar.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen Kandıra Lisesi Mezunları Derneği 18. Pilav Günü etkinliği, son olarak pilav ikramı ile birlikte sona erdi. Bol bol sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren mezunlar, aynı gece ise Sertaç TUGAY’ın sahne aldığı Kerpe Gökhan Otel’de gala yemeğine katıldı. Müziğin ritmi ile gece boyu doyasıya eğlenen mezunlar önümüzdeki yılda buluşmaya söz vererek programdan ayrıldılar.

AdminAdmin

YORUMLAR