Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
29 MART Cuma 12:57
Advert

Sportif yetenek taramasıyla keşfedilen çocuklar, antrenmanlara başladı

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı...

SPOR
Giriş Tarihi : 21-11-2022 17:11
Sportif yetenek taramasıyla keşfedilen çocuklar, antrenmanlara başladı

Sportif yetenek taramasıyla keşfedilen çocuklar, antrenmanlara başladı

Yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek ve Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek sporcu potansiyelini artırmak amacıyla Türkiye genelinde uygulanan sportif yetenek tarama programı kapsamında 1250 öğrenci Temel Motorik (Esneklik, Dikey Sıçrama, El Kavrama Kuvveti, Geriye Sağlık Topu Atma, Sürat, Çeviklik) ve Antropometrik (Boy, Kilo, Kulaç Uzunluğu, Oturma Yüksekliği) gibi teste ve sportif yetenek taramasından geçirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla yürütülen "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" kapsamında Kocaeli İlinin Kandıra İlçesinde sportif yetenek tarama programından geçirilen 1250 öğrenci arasından seçilen 40 öğrenci antrenmanlara başladı.

13 antrenör tarafından 3. 4. ve 5. Sınıf öğrencileri arasından beş günlük çalışma ile seçilen 40 sportif yetenekli öğrenci, 2023 Haziran ayına kadar temel motorik özellikleri geliştirmek amaçlı antrenmanlara tabii tutulacak ve yapılacak olan Koordinasyon, Mekik, Denge ve Reaksiyon testlerinin ardından hangi spor branşına yatkın olduğu belirlenip o branşa yönlendirilecek.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Gençlik ve Spor Kandıra İlçe Müdürü Ercan Güneş, ilçede son yıllarda spor anlamında çok çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiğini ve Kandıra Sporunun güzel bir yere geldiğini ifade ettiği açıklamasında, ‘’ Ragbi, güreşte, dalga sörfünde çok başarılı takımlara sahibiz. İlçemizi Türkiye'nin her köşesinde en iyi şekilde temsil ediyoruz. Bu çocuklarımızda takımlarımızın alt yapısını oluşturacak. Spor geleceğimiz adına daha da bir ümitliyiz. Gençlerimizi kabiliyetlerine göre yönlendirmek spor adına çok büyük başarıların gelmesine vesile olacak. Projede görev alan antrenörlerimiz Mustafa Peşmen ve Kürşad Ayhan temel hocalarımızın da özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum’’ dedi

 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR