Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 10:02
Advert

Şeker ve Turan, Kerpe’de dalış yaptı 

Şeker ile Turan, Kocaeli'nin tarihi Ceneviz Limanı bölgesinde dalış gerçekleştirdi.

YEREL GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-09-2022 15:29
Şeker ve Turan, Kerpe’de dalış yaptı 

Şeker ve Turan, Kerpe’de dalış yaptı 

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ile Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde tarihi Ceneviz Limanı bölgesinde dalış gerçekleştirdi.

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kerpe Deniz Yıldızları Kulübü Dalış Eğitmenleri Sedat Türkmen, Alper Korkmaz ve dalış ekibi ile Kocaeli’nin Karadeniz kıyılarında gerçekleştirilen ilk bilimsel sualtı kazısı olan Kerpe Ceneviz Limanına dalış yaparak deniz çayırlarını ve Batık Ceneviz Limanında gerçekleştirilmekte olan su altı çalışmalarını inceledi.  Karadeniz’in cazibe merkezi Kerpe’de denizaltı güzelliklerini görme imkanı da bulan Şeker ve beraberindekiler, dalışın ardından Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen'den Kocaeli Müze Müdürlüğü ekiplerinin su altında geçen yıl başlattığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KAZI 2020 YILINDA BAŞLADI

Çalışmaların 2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleri doğrultusunda başlatıldığı biliniyor. 2022 yılı çalışmaları Kocaeli Valiliği ve İMEAK DTO tarafından desteklenmekte olan, Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi’nin katkı sunduğu çalışmaların turizm açısından son derece önemli olduğu,  Arkeopark ve Müze projesiyle farklı bir boyut kazanacağı üzerinde duruluyor. Ayrıca çalışmalar sonucunda bölge tarihinin aydınlatılmasında önemli veriler elde edileceği ve bu verilerin ışığında,  Antik Çağ’dan Osmanlı Dönemi’ne kadar bölgeye gelen ve gönderilen ürünler ve liman hakkında net bilgilere ulaşılması hedefleniyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR