Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
16 NİSAN Salı 13:40
Advert

Kandıra’ya 6 Mobil Atık Getirme Merkezi kuruldu

Kocaeli İli Sıfır Atık Yönetim Sistemi uyarınca kuruldu

YEREL GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-11-2022 14:31
Kandıra’ya 6 Mobil Atık Getirme Merkezi kuruldu

Kandıra’ya 6 Mobil Atık Getirme Merkezi kuruldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kandıra Belediyesi arasında gerçekleşen ortak protokolle getirilen 6 Mobil Atık Getirme Merkezi kurularak hizmete başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Belediyesi arasında imzalanan ‘‘Kocaeli İli Sıfır Atık Yönetim Sistemi dahilinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi arasında tanzim edilen Mobil Atık Getirme Merkezlerinin Kurulmasına Dair Ortak Hizmet Protokolü’’ kapsamında Kandıra Belediyesi İklimlendirme ve Atık Müdürlüğü kontrolünde Kandıra merkeze 4, Cebeci ve Kerpe’ye birer adet olmak üzere 6 adet Mobil Atık Getirme Merkezi kurularak hizmete başladı.

EMİNE ERDOĞAN ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILDI

Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak protokol imzalayan ilçelere kurulacak 80 adet Mobil Atık Getirme Merkezi ile çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleniyor.

80 MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİNİN 6’SI KANDIRA’YA

Kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanması, taşınması, işlenmesi, geri kazanımı, geri dönüşümü, bertarafına yönelik altyapının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması iş ve işlemlerinin kalıcı bir yerel yönetim uygulamasına dönüşmesini sağlamak maksadıyla 80 noktaya Mobil Atık Getirme Merkezleri kuruluyor.

GERİ KAZANILABİLİR ATIKLAR

Vatandaşları evlerinde kaynağında ayrı biriktirdikleri geri kazanılabilir (kağıt, cam, metal, plastik atıklar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, atık piller ve bitkisel atık yağlar) atıkların ayrı ayrı biriktirilerek geri kazanımının/geri dönüşümünün sağlanması ve halkın bu sisteme dâhil edilmesi amaçlanıyor. Toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılacak ve döngüsel ekonomiye katkı sağlanacak. Mobil Atık Getirme Merkezleriyle sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılması hedefleniyor.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR