Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 19:43
Advert

Kandıra’da bir ilk ‘’Sağlık Kabini’’

Kandıra’da ilk ve tek ‘Sağlık Kabini Akdurak Mahallesinde hizmete açılıyor.

YEREL
Giriş Tarihi : 02-01-2023 22:32
Kandıra’da bir ilk ‘’Sağlık Kabini’’

Kandıra’da bir ilk ‘’Sağlık Kabini’’

Kandıra’da ilk ve tek ‘Sağlık Kabini Akdurak Mahallesinde hizmete açılıyor.

Enjeksiyon, pansuman, serum takma, ilk yardım gibi acil müdahaleler, sonda takma, çıkarma, reçeteli bütün ilaçların tedavisi, oksijen tedavisi, kulak delme, kulak yıkama, evde bakım hizmeti ve her türlü hemşirelik hizmeti verecek Sağlık Kabini bu 06. Ocak 2023 Cuma günü 13:30’da Kandıra Akdurak Mahallesi Özgür Sokak No: 2/A (yeni Camii karşısı) adresinde hizmete açılacak.

Hafta içi 09.00 ile 17.00 saatleri arasında, Cumartesi ise 09.00 ile 15.00 saatleri arasında hizmet verecek olan Sağlık Kabini hizmetleri için 0535 404 28 41 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Sağlık Kabini Nedir?

Sağlık kabinleri, kısaca hemşirelik hizmetleri vermektedir. Yani, ameliyat geçirmiş veya muayene olmuş hastaların tedavi sürecine tanıklık eden kuruluşlardır. Sağlık kabini, hekimlerin vermiş oldukları tedavilerin ardından sonra devreye girer ve hasta ile ilgilenirler. Hasta gerek evinde gerekse sağlık kabininde tedavi süreçlerini takip ettirebilir. Sağlık kabinleri bu amaçla hizmet verir ve tedavi tamamlama süreciyle hastaya destek olur. Bu paragrafta sağlık kabini nedir? sorusunu detaylı bir şekilde cevapladık. Şimdi ise hizmet alanına bakabiliriz.

 Sağlık Kabininde Hangi İşlemler Yapılabilir?

Hastaları bilgilendirmek adına, sağlık kabini hizmetleri nelerdir? sırasıyla bahsedelim. Ameliyat olan hastalar pansumanlarını bu kuruluşlarda yaptırabilirler. Aynı şekilde muayene olan hastalar ise, enjeksiyonlarını, serumlarını ve tahlillerini sağlık kabinleri aracılığıyla gerçekleştirebilirler. Sonda değişimi, sonda takılıp çıkarılması, acil yaralanmalarda dikiş atılıp, dikiş alınması gibi işlemler sağlık kabininde yapılabilmektedir. Aynı zamanda tansiyon takibi yapılır. Özellikle evde yaşlı ve bakıma muhtaç olan kişilerin evlerinde bakımı sağlanabilmektedir. Böylece hastalar, evlerinden ayrılmadan tedavi süreçlerini tamamlayabiliyorlar.

 Sağlık Kabinine Neden İhtiyaç Duyulur?

Hastaların hastaneye gitme durumları olmayabilir, yaşlı hastalar kendilerini hastaneye götürecek kişiyi bulamayabilirler. Veya hastanelerin açık olmadığı zamanlarda rahatsızlanma, hastalanma gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir. İşte bu durumlarda hasta, sağlık kabini ile iletişime geçip, müdahalede bulunulmasını talep edebilir. Sağlık kabini çalışanları da iletişime geçen hastanın mağduriyet yaşamaması adına hızlı bir şekilde hastanın evine ulaşıp gerekli müdahaleyi yapabilmektedir. Yani, her anlamda fayda sağlanabilecek bir kuruluş olan sağlık kabinleri, toplum için oldukça faydalı yapılardır. Hastalar gönül rahatlığıyla bu kuruluşlardan hizmet alabilirler. Sağlık kabinine başvuran hastalar hiçbir bürokrasi ya da uzun süren kayıt engellerine takılmadan işlerini halledip evlerine dönerler. Hastalar, anında isteklerine cevap alabilmektedirler. Sağlık kabini çalışanlarına iş yerinizden, evlerinizden ulaşabilirsiniz. Hastanın istediği yerde sağlık kabini çalışanı tarafından müdahale yapılabilmektedir. Şayet gerekli müdahaleler, hastanın istediği ortamda yapılamıyorsa, hastanın kendi aracıyla ya da sağlık kabini aracıyla, hastanın merkeze nakli sağlanabilir.

 Sağlık Kabininde Kimler Görev Alır?

Sağlık kabininde hemşire, sağlık memuru ve temizlik personeli görev almaktadır. Gerek duyulduğu zamanlarda doktorlardan destek alınabilmektedir. Sağlık kabinlerinin önemsediği konulardan biri sterilizasyondur. Malzemelerin hepsi tek kullanımlıktır ve steril paketlerde muhafaza edilirler. Sterilizasyon makinelerinin yer aldığı sağlık kabinlerinde, cerrahi aletler bu makineler aracılığıyla temizlenmektedir. Sağlık kabinlerinde her türlü küçük cerrahi müdahaleler yapılabilmektedir. Büyük kapsamlı olan cerrahi müdahaleler ise, hastanenin ilgili birimlerine yönlendirilir.

AdminAdmin

YORUMLAR