Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
28 MART Perşembe 20:27
Advert

Kandıra Lisesi Mezunları Pilav Günü

Kandıra Lisesi mezunları 16. pilav gününde buluştu

YEREL GÜNDEM
Giriş Tarihi : 12-09-2022 13:17
Kandıra Lisesi Mezunları Pilav Günü

Kandıra Lisesi Mezunları 16. Pilav Günü

Bu yıl 16’sı düzenlenen ve iki yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen Kandıra Lisesi Mezunları Pilav Günü etkinliği Kandıra Yelkencioğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Yaz tatili nedeniyle memleketimize gelen gurbetçi mezunlarımızında ilgi gösterdiği etkinliğe, Fransa'dan Erol Başhan ve ailesi, İsviçre’den Kayhan Işık, Almanya’dan Fahri Vurmaz ve Kanada’dan da Seyhan Demir katıldı.

HASRET GİDERİLDİ

Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden gelen okul arkadaşları hasret giderdi. Toplantıya; Balıkesir Bandırma’dan; Fethi Duru, İstanbul’dan; Bircan Törün, Mustafa Yıldız, Fehmi Akalın, Bayram Kaya, Vasıf Alkan, Reşat Akkoç ile eşi ve Yılmaz Alkan, Ankara’dan; Tolgay Akçalı, Mualla Sarıçay, Kırklareli’nden; Arif Babacan ve eşi, Aydın’dan; Dilek Bekmezli ve eşi, Antalya’dan; Birsen Saatçi ile çok sayıda Sakarya ve Kocaeli’den katılanlar oldu.

RESİM SERGİSİ

Program emekli Resim Öğretmenlerinden Nihal Dinç ve Hatice Kılınç'ın resimlerinin sergilenmesi ile başladı. Nihal Dinç Resim sergisini geçen yıl hayatını kaybeden eski öğrencilerinden Ayşen Değer Çiçek, Özlem Ersoy, Sibel Genç ve Betül Saatçi Güngör’e ithafen sergilediğini belirtti. Oldukça duygusal anların yaşandığı sergide arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü tekrar yaşarken anılarını paylaşıldı.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Malik Doğan’ın sunup yönettiği toplantıda emekli müzik öğretmeni ve Bizkandırayız Müzik Topluluğu hocası Engin Ecevit, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı coşku ile okuttu. Ecevit konuşmasında; “Çok değerli Kandıra Lisesi Mezunları, kıymetli öğretmenlerimiz ve sevgili misafirler, Geleneksel 16. Pilav günümüzde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bizleri bir araya getirerek bir başlangıç yapan, bir arada tutarak ilerleyen ve birlikte çalışarak başarıyı yakalayan her geçen gün daha da gayret göstererek kasabamıza sevgi ve dostluk kazandırmaya çalışan hemşehrim, öğrencim, velim sayın Aygün Aynagöz’ü ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Tüm kaybettiklerimizi rahmetle anıyor, Sizlere sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.“ dedi.

BAŞKAN AYNAGÖZ;

Kandıra Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Aygün Aynagöz, derneklerinin kuruluş aşamaları ve durumunu anlatarak yurt dışı ve yurtiçinden fedakarlık göstererek bugünümüzü paylaşan mezunlarımıza ve Kültür Merkezini bizlere tahsis eden Teoman Yelkencioğlu büyüğümüze, animasyon filmini hazırlayan Levent Özdil kardeşime teşekkür ediyorum.” Dedi.

ÇOK SAYIDA

Sıra ile çok sayıda öğretmen ve okul mezunu bir arada olmanın coşkusu ve sevincini yansıtan konuşmalar yaptılar.

MALİK DOĞAN KONFERANSI

Okul mezunlarından Malik Doğan; “21’inci Yüzyıl Perspektifinde Bizden Beklenen Nasıl bir Eğitim Planlaması?” başlıklı tebliğini sundu.

PLAKET TAKDİMİ

Resim sergisinde resimleri sergilenen Nihal Dinç ve Hatice Kılıç ile programın sunuculuğunu yapan ve mini konferans ile renklendiren Malik Doğan'a plaket takdim edildi.

PİLAV, TATLI, DONDURMA

Ardından pilav yemeği ve fotoğrafların çekildiği bahçede aynı zaman da Fatoş Cansever Özdayıoğlu’nun tatlı ve dondurma ikramı vardı. Toplu fotoğrafın çekildiği ve katılanlar ile birlikte önümüzdeki yıl tekrar buluşmak üzere sözleşen Kandıra Lisesi Mezunları oldukça mutlu biçimde ayrıldılar.

BÜYÜK KATILIM

Katılımcılar arasında Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Ümit Yılmaz, Emekli öğretmenlerden; İpek Sümer, Nihal Dinç, Ç.Y.D.D. Derneği Kandıra Şubesi Başkanı Sevim Deren, Kocaeli Kandıralılar Derneği adına Salim Yaşar, Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, önceki dönem başkanlarından Erdoğan Görgün, Bizkandırayız Müzik topluluğu hocaları Engin – Şahin Ecevit, Gölcük İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mustafa Okan, T.H.K Kandıra Şube Başkanı Vural Çevik, Kandıra Gençlerbirliği yöneticileri Tansu Okan, Ayhan Oyan, Kandıraspor başkanı Hüseyin Akın, İgsaş Liman müdürü Özkan Uygur, Miyase Aysu Taşkıran, Orhan Uludağ, Sabahat - Cem Ulutaş, Yalçın Akkan, Fatoş Özdayıoğlu, İnci Ulusoy, Nazlı Şen, Mesut Memiş, Mehmet Tımaç, Ayhan Demir, Ayhan Arık, Recep Özden, Mustafa Demir, Sema – Şaban Eminçe, Ömer Becerikli, Serhat Keskin, Mehmet Keleş, Hasan Ay, Sedat Akdeniz, Salih Horos, Engin Acar, Sadiber İçöz Talun, Serpil Acar Karaoğlu, Güler Öz, Aytaç Kürekçioğlu, Rafet Özcan, Zafer Kayı, Mehmet Tarık Kardaş, Hatice Mutlu Gül, Dündar Sarı, Nuğfel Tuncay, Celil Sağlam, Recai Güzel, Hasan Akalın, Deniz - Levent Açıkgöz, Belgin - Murat Yüksel, Nurdan - Bülent Bebek, Süreyya – Ergün Açıkgöz, Nurşen Aynagöz, Veysel Şenol, Müfide Ecevit, Mümtaz Er, Rezzan Derya Özen, Mustafa Varol, Günay Çölmek, Emin Çevik, Güngör Koç, Ayhan Seçkin, Recep Aydoğdu, İlker Ersoy, Süleyman Gökdemir, Nur - Sait Baran, Hülya Akbaş, Elmas Başol Çalışkan, Vedat Özkol, Mert – Melih – Melik Karagöz Evircan, Aliye - Halil Erdoğmuş, Belgin Şen, Ozan Çiçek, Nurşen - Ahmet Bozdemir, Ali Aynagöz, Kemal Günay, Ahmet Güdük ve çok sayıda okul mezunu katıldı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR