Kandıra Belediyesi’nden sokak hayvanlarına kulübe
Özellikle soğuk kış günlerinde barınacak yer, yiyecek ve su bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için onlarca noktaya mama kabı ve Mamamatik koyan Kandıra Belediyesi, kendilerinden kedi evi talep eden aileye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ahşap malzemeden üretilen 2 adet kedi evi vererek mutlu etti.
Kandıra Belediyesi, sokak hayvanları için çalışmalarını sürdürüyor. Sokak hayvanlarının rahat ve sıcak bir ortamda yaşamlarının devam ettirebilmesi amacıyla hareket eden belediye bu kapsamda vatandaşların isteklerine de kulak veriyor.
Belediyeye dilekçe vererek evinde beslediği bir çoğu vatandaşlar tarafından bırakılmış 20’nin üzerinde kediye ev sahipliği yapan ve kapısında bakan, Alaybey Mahallesinden Zeynep-Engin Erduvan çiftine kedi evlerini teslim eden Kandıra Belediyesi, özel tasarımla üretilen ve estetik görünümüyle dikkat çeken evleri ile sokakta yaşayan minik dostları, soğuk ve yağışlı havalardan korumayı hedefliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Zeynep Erduvan, evinin yakınına bırakılan kediler için belediyeden yuva istediklerini ifade ederken, ‘’ Ben bunlara hiç kıyamıyorum. İnsanlardan bana göre daha iyi. Bakıyorum seviyorum hatta ev falan yaptım. Kışın çoğunu zaten içerde besliyorum, üşüyorlar kıyamıyorum. Bunlara bir yuva istiyordum. Kandıra Belediyesi Beyaz masaya başvurduk onlarda beni Fen İşleri’ne gönderdiler iki tane kedi evi geldi. Başkanımıza teşekkür ediyorum ‘’ dedi.
Yirminin üzerinde kediyi Köpekleri Karaca ile aynı ortamda yan yana beslediklerini belirten Erguvan ‘’ Bunlara bakmak hiçte zor değil. Üşümesinler yeter. Ben bunlara özel tavuk alıyorum, haşlıyorum ekmek doğruyorum yediriyorum.’’ Dedi.
