Kandıralıların Haber Portalı-Kandıra Haber
HV
19 MART Salı 05:32
Advert

Dualarda buluşalım programı dualarla sona erdi

Romanlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen ‘’ Dualarda Buluşalım ‘’ programı dualarla sona erdi.

YEREL GÜNDEM
Giriş Tarihi : 04-10-2022 09:35
Dualarda buluşalım programı dualarla sona erdi

Dualarda buluşalım programı dualarla sona erdi

Kandıra Namazgah mesire alanında Romanlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen ‘’ Dualarda Buluşalım ‘’ programı dualarla sona erdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi, Romanlar Konfederasyonu Gençlik Kolları Başkanlığı ve Kandıra Romanlar Derneği İşbirliği ile Kocaeli Müftülüğü ve Kandıra İlçe Müftülüğü Koordinesinde düzenlenen #DualardaBuluşalım programı Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran , Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Kandıra Müftüsü Rahmi Sancar, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Gençlik Kolları Başkanı Volkan Ersoy, Kandıra Romanlar Derneği Başkanı İhsan Okatan ve Roman vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

BAŞKAN TURAN: ÇOCUKLARINIZI OKULA GÖNDERİN

Konuşmacılar tarafından birlik beraberlik vurgusunun yapıldığı programda, kısa bir konuşma yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, kardeşlik vurgusu yaptığı konuşmasında Romanlar’dan çocuklarını okula göndermelerini istedi. Kandıra Belediyesi ve Kandıra Kaymakamlığı olarak çocukların okula gitmesi için elden gelen her türlü desteğin verildiğini ifade eden Başkan Turan, ‘’ Buna rağmen çocuklarımızı okula gönderme oranımız yüzde beşlerde gözüküyor ve bu da bizleri üzüyor ‘’ dedi.

KASIMPAŞALI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Gençlik Kolları Başkanı Volkan Ersoy  yaptığı konuşmada “ Bende sizlerin arasından Akçakayran’dan çıkmış yüksek lisans yapmış bir kardeşinizim. Bizleri farklı grup ve entrikaların içine çekmek isteyenler çok oldu. Fakat bizler çocuklarımızı milli bir şuurla yetiştirmek için böyle programlar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.  Bizim tarihimiz bu topraklarda dün başlamadı. Bizler 1071 yılında Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın yanında, 1453’te İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet’in yanında, Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında ve 2001 itibarıyla bu devlet için Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durmaya devam edeceğiz. ” dedi.

ROMANLAR ASLA BU OYUNLARA GELMEYECEK

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ise yaptığı konuşmada “ Cumhurreisimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Roman açılımının ardından Türkiye genelinde yapmış oldukları tüm çalışmalarda gerçekten çok büyük destekler aldık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Dç. Dok.Tahir Büyükakın başkanım başta olmak üzere, Kandıra Belediye Başkanımız Adnan Turan ve  bir çok kurumdan ciddi yardılar aldık. Romanları bir takım oyunların içine çekmek isteyenler var. Avrupa Komisyonu grupları gelip Türkiye’de bir takım gruplarla konuşmalar yaparak diyorlar ki Roman gruplarıyla görüştük. Bizim onlarla işimiz olmaz. Romanlar asla bu oyunlara gelmeyecek” dedi.

DUA İL MÜFTÜSÜ CİHAN’DAN

Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi dinletileri ve semazen gösterisinin yapıldığı mevlid programında Tasavvuf Müziği Sanatçısı Murat Taylan ve Genç İlahi Grubu sahne aldı. Program Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan’ın yaptığı duanın ardından sona erdi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR