Kandıra Belediyesi internet sitesinde geçtiğimiz günlerde Kandıra Anadolu Teknik Lise Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM ) öğrencileri tarafından , okullarına iki atölye ve bir konferans salonu kazandırdığı gerekçesiyle, Belediye Başkanı Cengiz Kan’a teşekkür edildiği şeklinde bir haber yayınlandı ve bu haber tüm basın yayın kuruluşlarına gönderilerek yayınlanması sağlandı.
Bu haberi okuduğumuzda o kadar enteresan bulmuş ve bir noktada o kadar sevinmiştik ki anlatılamaz. Dört yıllık üniversite için bir kuruş bile yardım yapmayan Kandıra Belediyesi’nin keşif bedeli 130.000 lira, ihale bedeli 82.000 lira olan bir eğitim yatırımına imza atmasına inanamadık açıkçası. METEM’in akıtan çatısından, soğuk ortamından ve teknik yetersizliklerinden bıkan bir öğrenci velisinin il genel meclis üyelerinden Haluk Şen’e gelerek, durumu anlattığını ve il özel idaresinden bunun için para talep etmesini istediğini bilmese, neredeyse biz bile bu duruma inanacak ve, ‘’ vay be helal olsun Cengiz başkana’’ diyecektik... Fakat aylardır biliyorduk ve durum buydu. Bundan aylar önce bir öğrenci velisinin talebiyle, Kocaeli Valisi Topaça’ya il genel meclis üyesi Haluk Şen tarafından talebin iletilmesi üzerine harekete geçen Topaca, Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal’dan keşif yapmasını istemiş, keşif sonucunun 30.000 lira çıkması üzerine Topaca’nın emriyle, en iyi yatırımın yapılması amacıyla okula mühendis gönderilerek inceletilmişti.
Mühendis tarafından yapılan inceleme sonucunda keşif bedeli 130.000 liraya çıkmış ve Vali Bey’in talimatıyla il özel idaresinden ayrılan bütçe sonucunda, Kandıra Kaymakamlığı ihale açmış ve ihaleyi alan firma çalışmalara başlamıştı. Hatta yaptığımız araştırmaya göre ihaleyi alan firma henüz işi tam olarak bitirmiş ve milli eğitime bu bölümlerin tamamının teslimini yapmış bile değil. Teslim yapıldığında buralar için bir açılış programı düzenlenecek olması ise cabası.
İşte bizim bildiklerimiz ve çıkan haberlerden sonra öğrendiklerimiz. Doğru ya da yanlış. Kandıra Belediye Başkanımız sayın Kan’dan, bu eğitim yatırımına nasıl ve neresinde katkı sağladığını kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Daha açılışı bile yapılmamış bir yeri şimdiden sahiplendiğine göre sanırım bunu istemeye bizim hakkımız var. Namazgahı’da zamanında sahiplenen, adını yazan başkanımızın adını buraya da verip vermeyeceğini de ayrıca merak ediyoruz.
Ama canı sağolsun, yakışır başkanımıza. Dimi ama...
Cengiz kan ın her zaman yaptıgı şeydir bunlar. başkalarının yaptıgını elş alyı-tından sahiplenir. işe adam koyar, oraya saldırı buraya saldırır dediğim dediktir. kökeni chp li sonuçta. asker ve chp li ne faydası olur kandıraya. baksanıza birde 1,5 trilyona bina yaptırıyor sanki kandıranın başkla bir derdi kalmadı... nam peşinde başkalarının yaptıgı işlerle unlenme peşinde zarrr
kandıra,kandıra haber,kandira haber,kandirahaber,kandıradan son haber,kandiradan son haber,kandıra videoları,kandıra resimleri,kandıra arsa,kandıra tarla,kandıra emlaki,kandıra meslek yüksekokulu,kandıra belediyesi,kandıra kaymakamlığı,kandıra da kaza,kandıra da vefat,kandıra gençlerbirliği belediyespor,kandıra müftülüğü,kandıra milli eğitim,kandıra stadı,kandıra yoğurdu,kandıra hindisi,kandıra otel,kandıra öğrenci yurdu,kefken,kefken limanı,cebeci,haber